Abans que res sóm Viticultors

Joan Grill neix de les ganes de transformar el raïm que conreem a la finca familiar del Pla de Manlleu en un vi ecològic d’alçada amb Denominació d’Origen Penedès (DO Penedès) que transmeti les característiques del terreny i de l’entorn de la Zona +500.

Fins l’any 1980, a Cal Joan Grill, com en la majoria de cases de pagès, s’elaborava vi a doll. A partir de llavors ens vam limitar a conrear les vinyes per tal de poder proveir els grans cellers del Penedès, que cada vegada necessitaven comprar més raïm.

A Cal Joan Grill ens vam iniciar en la viticultura ecològica 2010, i després de 3 anys en conversió, des del 2013 podem certificar tota la nostra producció de forma ecològica a través del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE)

Treballar ecològicament ens permet respectar l’entorn, els recursos naturals i la biodiversitat de la Zona +500.

A partir del 2023 també som elaboradors

L’any 2006, Xavier Pons, el fill gran de Cal Joan Grill, va acabar els estudis d’enologia i fruit de les seves inquietuds i l’ajuda del seu germà, el Sergiº Pons, van començar a elaborar vi per compartir amb família i amics.

El fet de ser fills de pagesos i haver ajudat a casa des de ben petits, ens ha ensenyat valors tan importants com l’esforç, la perseverança, l’amor per la terra, el treball en equip, i tants d’altres. Aquests, ens han permès treballar per tots els objectius que ens hem proposat al llarg de la vida, i ara, després de molts anys fent proves i elaborant vi com a “hobbie”, ha arribat el moment de fer un pas més. 

L’any 2023 hem elaborat 2 vins blancs, El Tiet i El Jornal, i els volem compartir amb tothom qui ho desitgi. 

Els nostres vins són ecològics. El nostre celler, que actualment elabora al Viver de Cellers de Vilafranca del Penedès, està certificat per el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), que acredita que que els nostres vins també són ecològics